2012. március 29., csütörtök

Az a baj

"Nem is tudom, mit keresünk itt, az a baj.
A barátaid meg milyenek, az a baj.
Azér' nem megyek oda, mer' az a baj.
Az arca a baj, az arc a baj."
/Belga: Az a baj/

     Ha csirke van ebédre, az a baj, mert vagy sós, vagy íztelen, és mindig száraz. A salátával csak a baj van, mert folyton olyasmit kevernek bele, amit nem kellene. Ha krumpli van, az a baj, mert nincs mellette más értékelhető. De nagyobb baj nincs annál, mikor nincs garnélarák.
      Ha órára kell menni, az a baj, mert az ember már eltunyult, meg mindig szar a feladat is. De ha vége az órának, az is baj, mert mi a szart csináljunk. Ha korán kell kelni, az a baj, ha nem, meg csak alszol. "Mit keresünk itt, az a baj", de még véletlenül se kövesd a hazai belpolitikát.
     Ha mozizunk, az a baj, mert kényelmetlen az ülés, vagy bealszol a filmen; de lehet, már a projektor se kapcsol be. A szauna újabban túlmelegszik. Az eső mindig esik, amikor nem kellene. De a legnagyobb baj az örökös, megfejthetetlen dán karattyolás; hogy fognák be legalább evés közben.
     Olyannyira kiszűrődik a magyar beszédből a "bazmeg", a lengyel beszédből a "kurva" szó, mondhatni minden mondat szerves tartozéka, hogy a dánok érkezésünk után pár héttel megkérdezték, mit jelent. Igencsak kihúznák alólunk a szőnyeget, ha betiltanák a panaszkodást; hirtelen nem is jutna eszembe bedobható társalgási téma.
     A kelet-európai habitus mindenhova elkísér - bizalommal számíthatsz rá.

3 megjegyzés:

  1. Ugy tünik az a baj, hogy nincs semmi baj, ezt az allapotot pedig nem tanultuk meg rendesen kezelni, hehe... Ez is biztos annak a franya magyar oktatasi rendszernek a hibaja, ami nem teszi a valaszokat a seggünk ala, hanem csak kerdesekkel bombaz, es elvarja, hogy bizony hasznaljuk a sajat kis agyunkat. Ki hallott mar ilyet!

    VálaszTörlés
  2. Én megértem a szituációdat, az anyukám is így van néha... és én magam is... na meg a legnagyobb baj az, hogy nem veszik komolyan a tanulást... én úgy érzem többre vagyok képes!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze a lelkiállapotát ki-ki maga barkácsolja :) Pont az a jó, hogy külföldön az ember könnyebben kialakít egy stabil pozitív közérzetet, és aztán ezt meg lehet őrizni itthon. Elvégre mi értelme szarul érezni magunkat, bárhol is legyünk? :) Már önmagában az nagyon nagy löketet ad, ha tudod, hogy képes vagy, például eltérni a rossz berögződésektől!

      Törlés